beats by dre cheap

Predstavljanje

Pozdrav svima...

Želio bih u slijedećim esejima predstaviti lično viđenje o našim balkanskim prilikama. Sigurno ću često pisati o bivšoj Jugoslaviji i Balkanu uopšte, s posebnim osvrtom na stvari koje meni mnogo znače, kao što su običaji, muzika, film, politika, (ne)prijateljstva, prirodne ljepote i sl.

U svojim esejima ću koristiti malo starije izraze i opise i pokušati približiti nostalgiju i osjećanja kojih mi u posljednje vrijeme ne manjka, što prema samom sebi, što prema ljudima i situacijama oko sebe.

I uz ovaj tekst, koje će biti samo uvodni i neće mnogo utjecati na strukturu bloga, slušam sovjetsku himnu, koja me, iako imam samo 26 godina, podsjeća na neka ljepša vremena. Daleko od toga da je Sovjetima bilo lijepo, ali sigurno ćete se prepoznati u ovim redovima, ukoliko niste pobornici novog sistema, nacionalističke politike i retorike, ispraznih obećanja i pljačkanja. Ako ste članovi ili simpatizeri bilo koje struje koja vlada u zadnjim godinama, slobodno idite na druge stranice, jer ovo nije za vas. Ako imate neku konstruktivnu kritiku, pošaljite na email, rado ću odgovoriti.

Elem, biću uz vas od Vardara, pa do Triglava, od Đerdapa, pa do Jadrana. Svi su dobro došli.

Bosna
http://bosna.blogger.ba
22/02/2009 05:03